PaZZage naar werk

Begeleiding naar duurzaam werk op maat, in samenwerking met gemeente en UWV. Want samen kunnen we de cliënt beter helpen. We bieden ondersteuning bij het vinden en behouden van werk en houden rekening met de mogelijkheden en voorkeuren van de cliënt.

PaZZage naar werk heeft verschillende mogelijkheden

®Entree naar werk

Je wilt graag aan het werk, maar bent er nog niet klaar voor. Je bent bijvoorbeeld lang uit het arbeidsproces geweest of je bent nog zoekende hoe je om moet gaan met je psychische kwetsbaarheid in een werksituatie. Een ®entree naar werktraject op een van onze leerwerklocaties is dan een optie.
Je leert er dagritme, werkstructuur en diverse andere werknemersvaardigheden op te doen. Je kunt er praktische cursussen volgen zoals ‘Omgaan met werk’ en MS Office. Na verloop van tijd kan indien gewenst een traject ‘Werk als beste Zorg’ of loopbaanbegeleiding worden opgestart.
Mediant heeft meerdere leerwerklocaties, waar je verschillende soorten werk kunt verrichten. De activiteitenbegeleiders stemmen met jou en je trajectbegeleider af wat het doel is van het traject. Zo weet jij waar je aan toe bent en ben je goed voorbereid op het ‘echte’ werk. Het traject neemt 6 tot 12 maanden in beslag.

Locaties 
We maken gebruik van twee leerwerklocaties, gelegen in Enschede (Noord Esmarkerrondweg 372) en Hengelo (Wegtersweg 14).

Werk als beste zorg

Ben je in behandeling bij Mediant? En heb je momenteel geen betaald
werk maar zou je dit wel graag willen? Wanneer je klaar bent voor betaald
werk is een traject ‘Werk als beste Zorg’ iets voor jou. Je contactpersoon
van de uitkeringinstantie (gemeente of UWV) en je trajectbegeleider
werken samen met jou aan het vinden én houden van werk.

• Je krijgt inzicht in wat je kunt en kunt bereiken op het vlak van werk
• Je weet wat je nodig hebt in relatie tot je psychische kwetsbaarheid
   in een werksituatie
• Via onze samenwerking met Werkplein Twente heb je toegang
  tot een breed aanbod van vacatures en werkgevers.
• Een goede introductie bij de werkgever zorgt voor meer kans
  op duurzaam werk
• Eenmaal aan het werk kun je nog steeds gebruik maken van
  onze ondersteuning. 

Jobcoaching

De begeleiding vanuit PaZZage stopt niet zodra je een betaalde baan hebt geaccepteerd. De trajectbegeleider blijft nog enige tijd in beeld, afhankelijk van de behoefte. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van jobcoaching op het werk. De werkgever kan dit zelf regelen, maar ook PaZZage heeft jobcoaches in huis die je op de werkplek kunnen ondersteunen.

 

Aanmelden en informatie

De behandelaar bij Mediant kan cliënten aanmelden voor trajectbegeleiding. Voor dagbesteding is een WMO indicatie noodzakelijk.
Meer weten? Laat het ons weten. We zijn telefonisch te bereiken op (053) 480 72 55 of per mail via pazzagesecretariaatambulant@mediant.nl

Infographic


Ervaringsverhaal